Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water gaar. Giet vervolgens het water af en voeg de overige ingrediënten toe en gebruik de stamper om een ​​crème te maken. Neem vervolgens de spitskool en snijd de steel aan de onderkant los. Kook de kool zoals hij is in een pan met water tot de bladeren loskomen. Haal ze er dan uit en spoel ze af onder koud water.
Leg vervolgens de blaadjes uit en smeer er wat aardappelroom op en rol de spitskool op als een rollade. Herhaal het proces met alle bladeren. Leg de gevulde blaadjes in een ovenschaal en giet de room erover. Last but not least worden de koolbladeren 20 minuten gebakken op 160 graden.

Ingrediënten voor 6 porties:
2 spitskool

Voor de aardappelroom:

• 2,5 kg aardappelen (voornamelijk vastkokend)
• 100 g margarine
• 200g room
• 2 eetlepels zout

Voor de roomsaus:

• 600 g room
• 3 theelepels kruidenzout

Verwarm de oven voor op 160 graden.