Voorbereiding:

Verwarm de groentebouillon en kook de gierst hierin 10 minuten, laat het dan op een laag vuur ongeveer 10 minuten zwellen. Was, halveer en hol de aubergines uit. Laat rondom een ​​rand van ca. 1 cm vrij. Snijd de aubergine in kleine stukjes. Schil de pastinaken en wortelen, snijd ze in zeer kleine blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak hierin de auberginehelften circa 2 minuten. Doe het in een ingevette ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden (convectie 180 graden). Fruit de uien, knoflook in de pan tot ze glazig zijn, voeg de pastinaak en wortel toe, bak ongeveer 6 minuten, af en toe roeren. Giet de room erbij, laat nog 5 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn. Voeg gierst toe, breng op smaak met tijm, rozemarijn, zout en peper. Laat het mengsel een beetje afkoelen, roer er 100 g kaas door. Giet in de auberginehelften, bestrooi met de resterende kaas. 30 minuten in de oven bakken.

Ingrediënten:

250 ml groentebouillon
100 g gierst
2 aubergines
250 g pastinaken
4 wortelen
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
150 g room
1 el tijm
0,5 tl rozemarijn
een beetje zout
wat peper
200 g kaas(geraspt)