Ik heb dit gezegd opdat jullie vrede vinden bij mij. Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in de wereld, maar houd moed: ik heb de wereld overwonnen.’ – Johannes 16:33

De wereldberoemde Admiraal Nelson was tijdens een zeeslag in een hevig gevecht verwikkeld met een Frans slagschip. De admiraal die behalve een uitstekend zeevaarder ook een uitmuntend strateeg was, wist het vijandelijke schip uiteindelijk tot overgave te dwingen.
De verslagen kapitein werd aan boord van de admiraalsboot gehesen, om de condities van zijn overgave te bespreken. De Franse kapitein, een man van de etiquette, stak zijn hand uit om de Admiraal collegiaal de hand te schudden.
Hierop sprak de beroemde Admiraal: “Monsieur, mag ik eerst uw zwaard alstublieft? Graag eerst uw zwaard.”
De Admiraal wenste geen halve overgave, maar een volledige.

In wezen stelt de Here Jezus, ons op het meest cruciale moment in ons leven dezelfde vraag: Mag ik je zwaard alsjeblieft?
Jezus vraagt ons met klem datgene over te dragen, wat onze vrede ernstig in gevaar brengt, datgene dat je uit balans brengt.

“Leg het allemaal maar in Mijn handen”, zegt Jezus. “Je onrust, je twijfel, je onzekerheid, je klein zijn.”
En als we dat doen dat ontvangen we Zijn rust voor onze onrust, Zijn kracht in ruil voor onze zwakheid, Zijn zekerheid in ruil voor onze twijfel.
We ontvangen een opgewekte geest als antwoord op een verslagen geest. Op die manier door het leven gaan als christen , betekent feitelijk de grootste overwinning boeken op jezelf en op het leven.