Max Lucado quotes en citaten

1. Vergeving
“Vergeving is de deur van het slot halen om iemand te bevrijden en je dan realiseren dat jij de gevangene was.”

2. Over God als Schepper
“Je bent geen ongeluk. Je bent geen massaproduct. Je bent geen lopende bandproduct. Je bent met voorbedachten rade gemaakt, speciaal gegeven en op een liefdevolle manier op deze aarde gezet door de Meester Ambachtsman.”

3. Over gebed
“Gebed is het raam dat God heeft geplaatst in de ramen van onze wereld. Laat het gesloten en de wereld is een koud, donker huis. Maar sla de gordijnen open en zie Zijn licht. Open het raam en hoor Zijn stem. Open het raam van gebed en roep de aanwezigheid van God aan in je omgeving.”

4. Over de vrucht van de geest
“Liefde, vreugde, rust, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Daar vertrouw ik mijn dagen aan toe. Als het mij goed gaat, zal ik Hem danken. Als ik faal, zal ik Zijn genade zoeken. En dan, als de dag voorbij is, zal ik mijn hoofd op mijn kussen neerleggen en rusten.”

5. Over Gods liefde
“God houdt van je, omdat hij daarvoor gekozen heeft. Hij houdt van je, ook als jij je niet geliefd voel. Hij houdt van je als niemand anders van je houdt. Anderen kunnen je verlaten, zich van je scheiden of jou negeren, maar God zal altijd van je houden. Wat er ook gebeurt.”

6. Over vertrouwen
“Vertrouwen is niet het geloof dat God altijd doet wat je wilt. Het is het geloof dat God altijd zal doen wat goed is.”

7. Over vergeving van zonden
“Onze verlosser knielt neer en vestigt zijn aandacht op de donkerste daden van onze levens. Maar in plaats van terug te deinzen van afschuw, strekt hij zich uit in vriendelijkheid en zegt “Ik kan dat schoon maken, als je dat wilt.” En vanuit het bassin van zijn genade, schept hij een hand vol genade en wast onze zonden weg.”

8. Over nederigheid
“De kerk is nooit de plek om indruk proberen te maken. Doe je goede daden in stilte. Dien. Streef er niet naar om gezien te worden.”

9. Over lijden
“Een periode van lijden is een kleine opdracht, vergeleken met de beloning. In plaats van je problemen te verdoezelen, ontdekt ze. Denk erover na. En, boven al, gebruik het. Gebruik het tot eer van God.”

10. Over de Bijbel
“Hoewel de Bijbel zestien eeuwen geleden geschreven is, door minstens veertig auteurs, heeft het één centraal thema: verlossing in Christus.”

11. Over zorgen
“Schrijf je zorgen van vandaag in het zand. Hak je overwinningen van gisteren in steen.”

12. Over God zien
“We mogen spreken over een plek waar geen tranen zijn, geen dood, geen angst, geen nacht, maar dat zijn alleen maar de voordelen van de hemel. De schoonheid van de hemel is God zien.”

13. Over de aanwezigheid van God
“Stel de aanwezigheid van God niet gelijk aan een goed humeur of een aangenaam temperament. God is dichtbij, of je nu blij bent of niet.”

14. Over oorlog
“God vragen om oorlog te verbieden, is Hem vragen de gevolgen van menselijk gedrag te verbieden. Iets wat hij nooit heeft willen doen. Zolang er zonde is, zal er oorlog zijn.”

15. Over dankbaarheid
“Als ik succes heb, zal ik danken. Als ik faal, zal ik Zijn genade zoeken.

16. Over huwelijk
“God schiep het huwelijk. Geen overheidsinstelling voorzag dat. Geen sociale organisatie ontwikkelde het. Het huwelijk werd bedacht in de geest van God.”

17. Over leiderschap
“Een man die het orkest wil leiden, moet zijn rug naar het publiek keren.”

18. Over de doop
“Doop is de eerste stap naar een trouw hart.”

19. Over een betrouwbare getuige zijn
“Jezelf een kind van God noemen is één ding. Een kind van God genoemd worden door degenen die naar jouw leven kijken, is het totaalplaatje.”

20. Over de hemel
“God heeft nooit gezegd dat de reis makkelijk zou zijn, maar Hij heeft wel gezegd dat we aankomen op de plaats van bestemming.”